Få inspiration til hvordan du kan anvende KUDSK blåbær marmelade.
Blåbærtærten er lige til at gå til.., og smager… uhhmmm
100 g flormelis
200 g smør
2 æggeblommer
300 g hvedemel
1 glas KUDSK blåbærmarmelade
200 g smør
2 æggeblommer
300 g hvedemel
1 glas KUDSK blåbærmarmelade
100 g æggehvider
200 g sukker
1 økologisk citron
Flormelis, smør, æggeblommer og mel blandes forsigtigt sammes og stilles på køl i mindst en time, gerne til næste dag. Dejen rulles ud i ca. 2 mm tykkelse og stikkes med et glas eller lignende med en diameter på ca. 10 cm. Lægges i små forme, så den dækker bunden og går 1 cm op ad siderne. Blåbærmarmeladen lægges i et lag på 5 mm ovenpå den ubagte mørdejsskal. Bages 10-12 min. ved 200°C.
Æggehvider og sukker piskes til stiv marengs, og 1 tsk. citronsaft og fint revet skal fra hele citronen tilsættes. Det vendes forsigtigt sammen og sprøjtes ovenpå blåbærtærterne med sprøjtepose. Flamberes med grillen i ovnen eller med en lille bunsenbrænder.